Knutsel Wol (16 Knutselideeën)

Heb je nog wat restjes wol liggen dan heb je alles bij de hand voor een gezellig middagje knutselen. Het is hartstikke leuk om pomponnetjes te maken die je vervolgens gebruikt om vrolijke beestjes of wuppies te maken. Met twee pomponnetjes kun je bijvoorbeeld een konijntje, uiltje, vosje of kuikentje maken en met meerdere kleine pomponnetjes kun je een rupsje maken. Wist je trouwens dat je ook een pomponnetje kunt maken in de vorm van een hartje? Superleuk om te proberen voor Valentijnsdag. 

Teddybeer van Wol Maken

teddybeer van wol maken

Met wol kun je trouwens ook eenvoudige flosjes maken die je vervolgens kunt gebruiken om slingers, sleutelhangers of zelfs oorbellen te maken. Combineer ze met kraaltjes, lintjes en andere materialen voor een mooi resultaat. We hebben hier een aantal ideeën voor je verzameld zodat je zelf kunt knutselen met wol.

16+ Simpele Knutsel wol

1. Knutselen Valentijn

Als je net als ik een kind bent van het geloof dat je altijd moet knutselen, dan is Valentijn een gelegenheid om dit met alle zorg en aandacht te doen. Ik vind het leuk om mijn vriendjes te bedanken voor alle cadeautjes die ze me gegeven hebben, maar ook voor de knutsels die ik voor hen gemaakt heb. Het gaat hierbij niet alleen om kleine dingetjes die je in de hand houdt, maar ook om wat meer grote projecten. Op deze manier kan iedereen iets leuks krijgen en we zijn allemaal even blij dat Valentijn bij ons is. Je kunt hieronder een aantal ideeën opstellen om je knutselproject te beginnen: 1) Doe eens wat anders dan normaal. Dit betekent niet dat je moet experimenteren of alles moet veranderen; alleen dat je probeert iets anders te doen dan je gewoonlijk doet. Dat kan bijvoorbeeld zijn om iets nieuws uit te

2. Hoeden Maken

Welkom op het blog van Knutselwol! Hier vind je alles over knutselen en wolken. Of je nu een beginner bent of wat meer ervaring hebt, hieronder vind je alle belangrijke informatie over hoeden maken. Ook vind je tips en trucs om meer plezier te kunnen beleven aan het knutselen. Wij hopen dat je hier veel informatie vindt die je helpen weet te nemen tot een succesvol knutselaar!

3. Knutselen Knutsel Wol door Gabi Miltenburg

Gabi Miltenburg is een knutseldochter die alles weet over knutselen. In haar blog ‘Knutsel Wol’ leest je alle tips, trucs en technieken die Gabi ontdekt heeft tijdens haar door liefde gevulde loopbaan als knutselaar. Van droomkapsels tot originele knutsels voor baby’s – Gabi brengt je met zoveel plezier op de hoogte van alle verschillende soorten knutsels. Haar tips zijn uniek en inspireren je ervoor om jouw eigen creatieve uitdaging aan te gaan. Knutselen is niet alleen leuk, maar ook nodig om ontspannen tevreden te zijn. Ga naar http://www.knutselwol.nl en beleef de magische wereld van Gabi!

4. Knutselen Met Wol

Wol is een heerlijk oud en kleverig slachtwol dat perfect is om te knutselen. Wol kan worden gehouden door hand of voet, maar ook met een wolborstel of wolscherp. Er zijn heel veel soorten knutselwerkjes die je met Wol kunt doen! Zo kun je bijvoorbeeld touwtjes knutselen, bolletjes vormen, harten maken of netwerken. Knutselend met Wol beleef je iedere dag weer een nieuwe en originele activiteit!

5. Knutselen Met Wol

Knutselen met wol is een van de meest gewaardeerde hobby’s. Deze vorm van knutsel is erg populair bij kinderen en jongeren. Wol wordt vaak geknutst om zijn warme huid te beschermen tegen kou, wind, regen en zon. Het vinden van de juiste wol voor knutsel is dus wel belangrijk! Wol kan worden verwerkt in allerlei vormen: ballonnen, schoenen, tunieken enzovoort. Er zijn verschillende soorten wol te koop, maar het beste is om eens te proberen er eentje uit te proberen! Wol kan ook worden gemaakt door de hand: je neemt je hand vol wol en knippert hem of strijkt hem in alle richtingen. Dit maakt een mooie dikke wollen stof. Soms wordt deze stof gebruikt om iets anders (zoals tassen of sjaals) op te hangen.

6. Vogeltjes Maken van Wol

Wil je ook wat gaan knutselen? Dan is het tijd om op te kijken naar de vele mogelijkheden voor wolknutsel. Wanneer je gaat knutselen met wol, kan het zijn dat je gaat verwerken in jurken, schoenen of evenementjes. Hieronder volgen een aantal tips om mee te beginnen met het knutselwol: 1. Leg een dekbedovertrekje op de grond. Als basis kan je hier allerlei soorten wol gebruiken. Je kunt ook eenvoudig wat boeketten van verschillende maten neerzetten om uit te proberen wat er best bij jouw woonstijl past. 2. Doe alvast wat research over welke soorten wol er best geschikt zijn voor het doel waarvoor je hem gaat gebruiken. Het is belangrijk dat je goed beschikbaar bent voor diverse druktechnieken en dat het materiaal niet zacht aanvoelt onder de hand. Denk bijvoorbeeld aan wol met l

7. Pompoen van Wol Maken

Wol is een mooie, warmtehoudende vacht. Het is heel geschikt voor korte winters en het is ook wel eens gebruikt als warme jas. Door het weven van wol kan je ook iets speciaals naar je smaak maken. Op dit blog beschrijf ik wat ik voor mezelf maakte: ik pompoen van Wol. Ik had wel een pompoen of aardappel die ik wilde verwijderen, dus besloot ik hem te gaan pompoenen. Als je de pompoen met stevig water laat zakken, wordt hij zo droog dat je hem gemakkelijk kan snijden. Je kan hem dan ook prima in stukjes snijden om er vis of andere lekkernijen overheen te serveren.

8. Verspreid de Liefde: Hartpatroon Vriendschapsarmbandjes

Toen ik opgroeide, bracht ik talloze uren door met het maken van kleurrijke vriendschapsarmbanden. Hun opleving heeft me geïnspireerd om dit zomerse tijdverdrijf opnieuw te ontdekken. Hier zijn instructies voor een van mijn favoriete patronen.

9. Knutselen Met Wol

Knutselen met Wol is een hele leuk hobby! Je kunt dit uitproberen door iedere dag een ander wolijsje te knutselen. Knutselen is ook super gezellig en brengt je in contact met anderen. Wolijsjes zijn heel mooi om te knutselen en vormen een schat van een cadeautje als je ze aan iemand geeft.

10. Ideeën Voor Doe-het-zelf-sieraden Die je Echt Wilt Dragen

Je wilt echt een sieraad dragen dat je eigen maakt? Dan is knutselwol voor jou het juiste medium! Knutselwol is gemaakt van textiel en kan dus alle kleuren en patronen hebben. Je kan er zelfs een eigen design aan geven, of je wilt gebruik maken van algemene patronen. DIY-ers vinden het leuk om grenzen te verleggen en hun creativiteit te laten bloeien. Hieronder vind je 10 ideeën voor DIY-sieraden die je zeker wilt dragen: 1. Een sieraad met bloemen Wil jij een sieraad met verschillende bloemen maken? Doe dan deze stap: snijd de bloemstengels in korte strookjes, leg ze op elkaar en vul het oppervlak met wat glitters of kaarsvet. Laat de bloemen even drogen en spreid ze uit over het sieraad. 2. Een sieraad met stenen Wil je iets stoerder maken? Dan kun je beter een sieraad maken met stenen! Doe dit

11. Macrame Veren Gemaakt Met Knoop van Wol Of Touw

. het is een leuke en kleurrijke manier om je muur te versieren! Macramé veren zijn een leuke en kleurrijke manier om je muur te versieren. Ze zijn gemakkelijk te maken met slechts één knoop van wol of touw, en een kam om de haren op te stijlen. Hang ze op en geniet van je prachtig versierde muur!

12. Een Veer Maken van Macramé

Wat is macramé? Macramé is een manier van knopen waarbij het garen door een reeks lussen wordt getrokken die met twee tegenover elkaar liggende haken worden gemaakt. Het woord “macramé” komt van het Maleise woord “makar” dat knopen betekent. Het kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, waaronder het maken van manden, gordijnen en zelfs meubels. Hoe maak je een veerknoop? Er zijn veel verschillende veerknopen, maar de meest eenvoudige is de “enkele veerknoop”. Om deze knoop te maken, knoop je het ene uiteinde van het garen in een eenvoudige lus en knoop je het andere uiteinde in een tweede lus halverwege de eerste en tweede lus. Zorg ervoor dat beide lussen strak staan en stop ze onder de eerste lus. Trek nu beide lussen strak en je hebt je eerste veerknoop gemaakt! Om een dubbele veerknoop te maken, maak je gewoon een lus in elke hand en stop je ze onder de oorspronkelijke lus. Trek nu beide lussen strak en je hebt je tweede veerknoop gemaakt! Om een drievoudige veer knoop te maken, knoop je een lus in elke hand en stop je ze drie keer onder de oorspronkelijke lus. Trek nu beide lussen strak en je hebt je derde veerknoop gemaakt! Er bestaan ook meer geavanceerde veerknopen, maar die vallen buiten het bestek van dit artikel. Als je meer wilt weten over deze knopen, bekijk dan zeker een aantal

13. Vogeltjes Maken van Wol

Wol is een heerlijk materiaal om kinderen te kunnen knutselen. Hierdoor ontdekken ze hoe leuk het is om bezig te zijn met dingen die ze tegenkomen. Wol kan worden geknipt, gestrooid en gemaakt tot allerlei vogeltjes. Ook kan het worden gebruikt als speelgoed of decoratie. Knutselwol is zoals elke andere kunst ook een mooie manier om door je eigen creativiteit op te groeien.

14. Hoe Pompon Of Pompom van Wol Maken

dingen kunt versieren. Het is eenvoudig om zelf een pompon te maken met alleen wat wol, een schaar en wat vingers om te wikkelen.

15. Wol Verven Met Walnoten

Wil je de wolverven in je tuin verven? Doe dan een volgende stap: 1. Doe een schoonmaak checklist voor de tuin. Doe alle grond in de tuin schoon en laat alle bladeren en takken droog zitten. 2. Verdeel de wolverven over een afgewerkte plek in je tuin en knip er wat aan om het oppervlak glad te maken. Laat hierover een cirkel van ongeveer 30 cm diameter zien. 3. Kies nu een kleur wol uit en vul het oppervlak van de cirkel met wol. Knip hierna weer af tot aan het begin van de cirkel. 4. Verwijder alle overige planten, bloemen, stenen of andere objecten die er niet bij hoorden en neem dan je schilderij mee naar huis om het te bemalen.

16. Knutsel Wol Knutselen Tutorial Voor Gevorderden

waarmee je je moeder verrast. Maak een mooie kaart, een origineel boeket bloemen, een gehaakt bloempotje, een knutselwerkje met foto’s, een kussen met een lieve boodschap, een hartvormig kussensloop of een prachtige kunstwerk van papier.

Plaats een reactie