Bijen Knutselen (12 Knutselideeën)

Bijen zijn hele nuttige dieren die er niet alleen voor zorgen dat bloemen worden bestoven, maar ons ook voorzien van heerlijke honing. In de lente en zomer kun je zelf bijen knutselen. Dat kan op vele manieren, bijvoorbeeld door gebruik te maken van wc rolletjes of chenilledraad. Kies je voor chenilledraad draai dan zwart en rood draad om elkaar heen om het gestreepte lijfje te maken. Met zwart chenille kun je vervolgens vleugels, oogjes en antennes maken en die in een draaiende beweging aan het lijfje vastmaken. 

De Wilde Bijen Parade: Elzenhommeltjes Knutselen

De Wilde Bijen Parade: Elzenhommeltjes knutselen

Zag jij de hommeltjes in de Wilde Bijen Parade-expo in De wereld van Kina: de Tuin? Knutsel mee met de Fröbeljuf en maak … Lees alles

Een andere grappige manier om een bij te maken is door een pompon te maken met geel en zwart draad. Als je de pompon af hebt bevestig je er antennes, een gezichtje en vleugels op en je hebt een lekker mollig bijtje. We hebben de leukste ideeën voor bijen knutselen hier voor je verzameld. Voor elke leeftijd zijn er verschillende knutselwerkjes die passen bij de verschillende ontwikkelingsniveau’s van kinderen.

12+ Prachtige Bijen knutselwerkjes

1. Wat Te Doen Met Lege Wc Rollen? Knutselen!

Wat Te Doen Met Lege Wc Rollen? Knutselen! Wanneer je kinderen klein zijn, lijkt het alsof je altijd lege wc-rollen over hebt. Wat kun je er eigenlijk mee? Heel veel! In dit artikel geven we verschillende knutselideeën voor leuke projecten die je kunt maken met lege wc-rollen. – Maak een beeldje van een bij door de wc-rol in tweeën te snijden en de stukken aan elkaar te plakken. Versier het beeldje vervolgens met ogen, wiebelantenne en vleugels. – Knip twee cirkels uit verschillend gekleurd papier en plak deze om een ​​lege wc-rol heen. Knip dan vleugels uit papier en plak deze aan de achterkant van de cirkels. Maak hierna antennes door pipe cleaners of lintjes te gebruiken. – Maak een bloem door een lege wc-rol in vieren te snijden

2. Knutselen Bijen Handleiding Voor Gevorderden

Juf Petra van Kleuteridee heeft een mooi thema voor kleuters: bijen! Met de gratis printbare woordkaarten kunnen kleuters leuke activiteiten doen en spelletjes spelen om meer te leren over de wereld van bijen.

3. Knutselideeën Bijen door Marjon Veldman

Bijen knutselen is leuk om te doen als je een bij-themed feestje hebt of gewoon omdat je van bijen houdt. Marjon Veldman heeft een aantal leuke ideeën voor bij-knutselprojecten die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden. Haar eerste idee is een ‘bijenhangmat’, wat eigenlijk gewoon een stukje karton is dat in de vorm van een halve cirkel is gesneden. Je kunt dit versieren met behulp van wasco- of verfstiften, en dan een touwtje aan weerszijden bevestigen zodat je het aan de muur kunt hangen. Het tweede idee is om bijenvriendelijke bloemen te maken van papier. Dit is heel simpel: je snijdt gewoon stukjes papier in de vorm van bloemblaadjes uit, en plakt ze dan op elkaar totdat je een bloem met drie of meer blaadjes hebt. Deze bloemen kunnen

4. Werkblad Kleurendoolhof Bij

Werkblad Kleurendoolhof Bij In dit werkblad kleuren we een doolhof in met bijen. We gebruiken verschillende kleuren om het doolhof mooi te maken. Het is een leuk knutselwerkje voor kinderen van alle leeftijden.

5. Voormekaartje : Bzzzzzz 🐝!

Knutsel een voormekaartje in de vorm van een bij! Je hebt nodig: -1 witte A4 -1 gele A4 -1 zwarte stift -1 lijmstift -1 paar schaar Begin met het uitknippen van de bijenkorf. Knip hiervoor een cirkel in het midden van de witte A4. Vervolgens knip je 8 stripen, elk ongeveer 2 cm breed, van de gele A4. Plak deze stripen aan de achterkant van de witte cirkel, zodat ze eruit komen als de randen van een bijenkorf. Als laatste maak je twee ogen en een snuit op de voorkant van de bij met de zwarte stift.

6. Knutselen Bijen Instructie Voor Iedereen

Bijen knutselen is een leuke activiteit voor jong en oud. In deze instructie zullen we stap voor stap uitleggen hoe je een kleine bij kunt maken. Je hebt hiervoor nodig: -Wit papier -Geel papier -Zwart papier -Scissors -Glue Instructies: 1. Begin met het maken van de body van de bij. Knip een cirkel uit het witte papier en plak dit vast op het gele papier. De cirkel zal de borst van de bij zijn. 2. Knip twee identieke halve cirkels uit het zwarte papier. Deze halve cirkels zullen de vleugels van de bij worden. Plak ze aan beide kanten van de body van de bij. 3. Knip twee kleinere halve cirkels uit het gele papier en plak deze onderaan de body van de bij, dichtbij de voorkant. Deze halve cirkels zullen de ogen van de bij worden. 4. Gebruik he

7. Bijtje Knutselen van Papieren Bordje

Bijen knutselen is leuk en eenvoudig met dit papieren bordje! Allereerst moet je een cirkel op het bordje uitknippen. Vervolgens knip je twee halve cirkels uit voor de vleugels. Deze plak je aan de achterkant van de cirkel. Tenslotte knip je twee kleinere cirkels uit voor de ogen en plak je deze ook aan de achterkant van de hoofdcirkel. Nu heb je een leuk bijtje om te versieren!

8. Thema Bijen Knutselen

sethe little ones can enjoy. De bij is een belangrijk dier voor ons leven, dat weten we. Maar de bij geeft ons ook veel inspiratie om kunstwerken te maken en om deel te nemen aan educatieve spellen. Hieronder een paar blogtips, waar zelfs de kleintjes van kunnen genieten.

9. Bijen Ambachten

Bijen zijn kleine, vliegende insecten die zich voeden met nectar en stuifmeel. Ze zijn erg belangrijk voor het milieu en de economie. In Nederland zijn er ongeveer 250 soorten bijen. De meeste bijen leven solitair, maar er zijn ook sociale bijensoorten zoals honingbijen en wespbijen. Bijenhouders, of imkers, halen hun inkomen uit de verkoop van honing en andere bijproducten. Bijenhouders moeten veel kennis hebben over bijenteelt en -houding. Naast honingbijen houden sommige mensen ook solitaire bijen in hun tuin of op hun balkon. Dit is een leuke en eco-vriendelijke hobby! Als je geïnteresseerd bent in het houden van bijen, kan het handig zijn om wat meer te leren over deze fascinerende insecten. Op deze website vind je allerlei informatie over bijenteelt en -houding: https://www.bijenhoud

10. Bijtje Knutselen van Papieren Beker

Wanneer je een bijtje wilt knutselen van een papieren beker, heb je slechts enkele materiaal nodig. Eerst en vooral heb je een papieren beker nodig. Vervolgens heb je ook wat kartonnen platen, lijm, schaar en stiften of verf nodig. Om te beginnen moet je de papieren beker omvormen tot het lichaam van het bijtje. Dit doe je door de onderkant van de beker af te snijden, zodat je een soort cilinder krijgt. Vervolgens knip je twee cirkels uit voor de vleugels van het bijtje. De cirkels moeten ongeveer even groot zijn als de diameter van de beker. Plak vervolgens de vleugels op de achterkant van de beker met wat lijm of tape. Als laatste step is het tijd om het gezicht van het bijtje te maken. Knip hiervoor twee kleinere cirkels uit voor

11. Bij Knutselen

Bijen knutselen is een leuk en creatief project voor kinderen. Het is een perfecte activiteit voor een mooie zomerse dag. Er zijn verschillende manieren om bijen te knutselen. Hieronder staan ​​er drie: 1. Knutsel een papieren bij: Pak een vel papier en snijd twee identieke halve cirkels uit. Maak dan twee kleinere halve cirkels van een ander vel papier en plak deze op de grote cirkels (dit zijn de vleugels). Knip dan twee kleine rechthoekjes uit voor de antennes en plak ze ook vast. Als laatste, maak je ogen met behulp van wat wasco of stiften en je bent klaar! 2. Verf een plastic bij: Neem een ​​plastic beker en verf het geheel in een bijenkleur naar keuze. Als je wilt, kun je ook wat strikjes of andere versieringen toevoegen. Laat het drogen en je bent klaar!

12. Schooltv: Bijen Doen de Kwispeldans

“Schooltv: Bijen Doen de Kwispeldans” is een leuke en educatieve video van Schooltv die je kinderen kan laten zien hoe bijen hun kwispelende dans uitvoeren. In de video zien we een aantal bijen die op verschillende bloemen knutselen en dan met elkaar gaan dansen. De bijen maken hierbij allerlei figuren en bewegingen, en het is heel interessant om te zien. Naast het feit dat het erg leuk is om naar te kijken, leren kinderen ook wat er allemaal gebeurt tijdens deze kwispelende dans.

Plaats een reactie