Dino Tekenen in stappen [19 Voorbeelden]

Ondanks dat zowel kinderen als volwassenen nog nooit een echte dino hebben gezien, spreken ze toch tot bij veel mensen tot de verbeelding. Dankzij stripboeken, animatieseries en films weten we allemaal wat een dino is. Wil je er zelf een tekenen dan kan dat met behulp van onze voorbeelden en ideeën. 

Hoe Teken Je Een Leuke Dinosaurus [VIDEO]

HOE TEKEN JE EEN LEUKE DINOSAURUS | Gemakkelijke tekeningen

Hallo! Vandaag neem ik je mee terug in de tijd en voor de eerste keer ooit ga ik je laten zien hoe je een DINOSAURUS tekent! Lees alles

Voordat je aan de slag gaat is het belangrijk om te weten welke dinosaurus je wil tekenen. Kies je voor de angstaanjagende Tyrannosaurus rex of de iets vriendelijkere plantenetende Brontosaurus. 

Daarnaast moet je bepalen of je een realistisch ogende dino wil tekenen of een cartoonversie. Kies je voor de cartoonversie dan is dat een stuk makkelijker. Deze variant is bijvoorbeeld leuk om te gebruiken als kleurplaat, maar ook om je eigen stripverhaal mee te maken. Wil je met jonge kinderen een dino tekenen dan kun je ook het beste kiezen voor een eenvoudige cartoon dino.

19+ Leukste Dino Tekeningen

1. Hoe Teken je Stap Voor Stap een Dino?

Met negen eenvoudige en handige stappen leer je hoe je stap voor stap een dino kunt tekenen. Begin de les en verkrijg nuttige tekentalenten.

2. Dinosaurus Kleurplaat

T-Rex, een brontosaurus, een triceratops en nog veel meer! Print ze uit en kleur ze in met je favoriete kleuren!

3. Plaatje Dino door Youssra El

Youssra El draagt sinds kort een plaatje van Dino op haar gezicht. Dino is de meest geschikte dino voor kinderen die zich willen vermaken en plezier hebben met hun tekenkunsten. Hieronder vind je een paar tips om Dino goed te kunnen tekenen. Dino is leuk om te tekenen omdat hij altijd iets anders aan het doen is dan andere personages uit cartoons of films. Hij kan verschillende bewegingen maken, zijn huid heeft veel kleuren en hij heeft een prachtige baard. Om Dino goed te kunnen tekenen, moet je weten wat hij doet, hoe hij eruitziet en wat zijn gebruikelijke uitdrukking is. Zoals je wel weet, draagt Dino vaak een boekje of spullen in zijn bek. Zoals jouw moeder misschien wel weet, kan je Dino ook als grapje gebruiken om iemand los te peuteren of om ongemakkelijkheid aan te jennen. Hieronder vind je een

4. Dino Schets door Natasha Halim

Natasha Halim is een kunstenaar die ervaring heeft in het tekenen van dinos. Zij maakte een schets van een dino en legde uit wat ze daarmee doet. Dino’s zijn populair onder kunstenaars en lezers. Het tekenen van dinos is vooral iets voor kinderen, omdat ze het zo mooi vinden. Om erachter te komen wat de verschillende soorten dinos precies zijn, maakte Natasha Halim een schets van één van deze dieren. Eigenlijk doet ze het alleen om de verschillende kanten van deze dino af te beelden. Zo kan je met behulp van haar schets afleiden welke vorm hij heeft en of hij rug draagt of armen heeft. Natashas schets is heel goed uitgevoerd en je ziet direct waarom deze dino populair is onder kunstenaars en lezers.

5. 🍄mushroom Dino🍄

Dino is een leuke en spannende soort om te tekenen. Je kunt het zelfs speelgoed maken! Een aantal verschillende soorten dino’s zijn beschikbaar, zoals de kleine kangoeroes, de enorme woestijnbizonnen en de gigantische reuzenherten. Er zijn ook verschillende soorten mushroom’s beschikbaar, zoals de rode en groene champignons. Elke mushroom is een uniek gezicht dat je op papier kan tekenen. Laat je verrassen door alle mogelijkheden die Dino’s en mushroom’s bieden!

6. Kawaii Dino Clipart Dinosaurus Tekening

Kawaii Dino Clipart Dinosaurus Tekening Wil je een kawaii dino tekenen? Hier vind je alle tips en tricks die je nodig hebt! Zo kan je met eenvoudige tekeningen een kleine dinosaurus creëren. Hieronder vind je een aantal handige tips om zo goed mogelijk deze dino op papier te zetten. 1. Laat je inspiratie vooral leiden door de feestdekens in jouw land of regio. Zo vind je op veel plekken bijvoorbeeld ook kikkers of pinguïns in het assortiment van de winkels. Ook kan je zelfs super cutesy dinos ontwerpen als je weet wat voor soort dino’s populair zijn in jouw land of regio. 2. Houd rekening met de grootte van het dino dat je wilt tekenen. Je kan er dan voor kiezen om een relatief klein, teddybeerachtig dino te ontwerpen of juist iets groters als een vrouwtje tyrannosaurus rex. Wil je meer tips over het ontwerpen van feestdekens? Le

7. Premium Vector

Met deze Premium Vector van Freepik kun je een uniek dinosaurus dierencartoon creëren. Ontdek meer dan 45 miljoen professionele grafische bronnen op Freepik!

8. Dino Leren Tekenen Instructie

Wil je leren tekenen? Kijk dan hier! In deze instructie vind je een aantal Dinoteken die je kunt gebruiken in je tekenpakket. Ook lees je hoe je een dinosaurus moet tekenen. Je vindt hier ook een aantal tips om het beste uit je tekeningen te halen. Naast het leren tekenen, is het belangrijk om zoveel mogelijk Dinoteken in beweging te zien. Zo kun je de dynamiek en expressiviteit van de dinoschatten opnieuw ontdekken. Dino Leren Tekenen Instructie In deze instructie vind je een aantal Dinoteken die je kunt gebruiken in je tekenpakket. Ook lees je hoe je een dinosaurus moet tekenen. Je vindt hier ook een aantal tips om het beste uit je tekeningen te halen. Naast het leren tekenen, is het belangrijk om zoveel mogelijk Dinoteken in beweging te zien. Zo kun je de dynamiek en expressiviteit van de dinoschatten opnie

9. Dinosaurus Kleurplaat

Dino tekenen: Dinosaurus kleurplaat Je hebt een ideeënboekje voor dinosaurussen nodig om je creatieve snaar te prikken. Je kan erop rekenen dat er heel veel mogelijkheden zijn om op een meesterlijke manier dinosaurussen te tekenen. Zo is het mogelijk om ze in alle mogelijke kleuren en variaties op de kaart te zetten. Er is een groot aanbod aan originele prints en canvassen waarbij je ook kunt variëren in de afmetingen van je dinosaurus. Zo kan hij enorm groot of heel klein worden gemaakt. Je kunt hem ook afbeeldingen toevoegen van andere onderwerpen zoals bewoners van het land waar hij leefde of dieren die je wel bekend voorkomen uit het verleden. Zo kan je eigen creatief werk voltooien met een plezierige dinosaurus print!

10. Illustratie Dino door Simply Moore

Dino is een van de bekendste soorten dinosaurus. Deze dieren staan bekend om hun enorme kracht, hun imposante snuiven en hun scherpe tanden. Zo kan Dino ook heel mooi worden tekenen met eenvoudige ingrepen in het verzet. In dit artikel vind je tips en hints voor het maken van een illustratie van Dino. Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is? Kijk dan even hieronder!

11. Tekenen Dino Instructie

Dino tekenen is een populair leuke hobby. Ook als je wat meer tijd hebt, kan het leuk zijn om Dino tekenen op een professionele manier te doen. Hieronder vind je instructies voor het maken van een goede Dino tekening. Zo zal iedereen dat hele liefdevolle dino-element in je verhaal kunnen zien! 1. Ga vooraf even na of je wilt dat het dino in actie of rust uitbeeldt. Dit is belangrijk want anders kan je Dino’s niet allemaal goed naar illustraties van dieren laten passen. 2. Laat eerst de vorm van de Dino’s heel rustig komen en vul ze uit met volwassen sterren en planeten die net zo groot zijn als de Dino’s zelf. Heb dan ook altijd in gedachten dat je Dino’s moet wegschilderen door ze aan één kant open te slaan om ‘uit te laten’ en dan aan de andere kant weer dicht te doen om ‘in te laten’. Zo maak je eenvoudig een ‘uitgeschilderd’

12. Dinosaurus Kleurplaat

Dino tekenen is een leuk voorbeeld van kleurplaatjes. Je kan hieronder een aantal plekken vinden waar je kunt beginnen met te tekenen. Zoek bijvoorbeeld eerst naar het dier dat je wilt tekenen, dan selecteer je het lichaam en de verzameling van zijn ledematen. Naast het lichaam vind je hieronder ook tips om snel en correct te tekenen.

13. Deurstickers Dinosaurus op Maat

Dino tekenenHet is weer tijd voor dino tekens! In deze blogpost vertellen we je hoe je jouw eigen Dino kan tekenen. We beginnen met de basis: je moet een kleur aanschaffen en een tekening maken van het dino. Je kunt het op verschillende manieren doen. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om het allemaal in black and white te laten zien. We geven je één tipsje over hoe je dieper in de tekening kan gaan. De basis Als je begint met Dino tekenen, is de basis simpel: je moet een kleur aanschaffen en een goed beeld maken van het dino. Wil je wat meer informatie over bepaalde dinos, dan is dat wel degelijk mogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld nagaan of het dino recht of linkshandig is of wat voor soort leefomstandigheden het had

14. Dino City

Als klas lazen we If the Dinosaurs Came Back. Wat zou het zijn als dit echt gebeurde? We keken goed naar de illustratie. Wat was er in kleur en wat niet? We hebben verschillende leerlingen uit verschillende klassen laten tekenen en knippen en plakken. We hebben geprobeerd om een stad te tekenen met daarin dino’s die net boven de stad uitsteken, geïnspireerd door een blog.

15. Project Dino’s: Lestips, Lesmateriaal en Hoeken in Thema Dino’s- Juf Anja

Dino’s: Lestips, Lesmateriaal en Hoeken in Thema Dino’s Je ziet vast veel verschillende dino’s in je tuin of op je schoolplein. En zoals ieder kind zijn of haar eigen dino wil maken is het natuurlijk ook superleuk om hiermee te experimenteren. Je kan dino’s van verschillende materialen maken, zoals stof, hout of plastic. Maar wat als je niet weet welke vormen er in welke kleuren bestaan? Hieronder vind je een aantal tips om een goede dino te tekenen. 1. Kies de juiste materialen Als je gaat tekenen van een dino, is het belangrijk dat je goed kiest uit wat voor materialen je gaat gebruiken. Je kan Dino’s van stof, hout of plastic maken. Er zijn verschillende soorten stofzuigen dat perfect zijn voor het maken van Dino’s van plastic. Als je gaat tekenen met hout, adviseren we om eenvoudig bladeren te gebruiken die losjes op elkaar liggen en

16. Cartoon Poppetje en Dino Pakket

Cartoon Poppetje en Dino Pakket Wil je een leuk Dino tekenen? Dan is hier het juiste artikel voor je! Je kunt hier een Cartoon Poppetje tekenen. Het is heel makkelijk om dit te doen. Je kan even kijken op deze website hoe je het moet doen. Je kunt ook hier terecht voor tips en instructies over Dino tekenen. Hieronder vind je ook de link naar de website waar je deze cartoon poppetje kan downloaden. Ga gerust door!

17. Dino Afbeelding door Marit van Hese

Dino is een van de meest gekende dinosaurussen. Vooral kinderen maken zich ontvankelijk voor dino tekenen. Hieronder vind je 9 tips om een goede Dino tekenaar te worden. 1. Eerst kies je een dino die je graag wilt tekenen. Je kunt naar verschillende soorten zoals hadrosaurus, triceratops of de apatosaurus kijken. 2. Voordat je begint, maak je eerst een schilderij van het dino in plaats van het beeldje dat je in huis hebt. Zo weet je zeker dat er geen strepen in de randjes zitten en dat alles netjes is. 3. Als je het beeldje hebt gemaakt, ga dan naar de basistekening en begin met de hoofdhuid van het dino. Zorg ervoor dat alle delen goed op elkaar aansluiten en dat er geen strepen in de randjes zitten. 4. Na het maken van de hoofdhuid ga dan verder met de benen, rug en armaturen van het dino.

18. Dino’s Hoofden, Nicola Saviori

Dino is een van de meest populaire dinosaurus Kenmerken van deze dieren zijn hun hoofden. Maar wat zijn de verschillen tussen de verschillende soorten Dinosaurus? In dit artikel geven we je alle belangrijke informatie over Dino’s Hoofden, zoals het type hoofd, het gewicht, de lengte en het pigment dat ze droegen. De verschillende soorten Dino’s Hoofden houden allemaal in dat ze een klein hoofd hadden met een sterke nek en krachtige armen. De meeste soorten droegen ook donkere huidplooien op hun rug. Veel liefhebbers van dino’s tekenen zichzelf graag met het hoofd van hun favoriete dieren en kijken naar het verschil tussen deze dieren en andere dieren zoals mensen. Het is natuurlijk leuk om te weten wat voor verschillende typische karakteristieken er bij elk dino’s Hoofd zitten!

19. Eenvoudige Handleiding Voor het Tekenen van een T-rex en T-rex Kleurplaat

Met deze handleiding kun je gemakkelijk een T-rex tekenen en daarna in kleuren. Kom vandaag nog langs en download het gratis!

Plaats een reactie