Handige tips voor een boswandeling met de kids

Vinden jouw kids het ook zo heerlijk om tijdens de herfst- en wintermaanden het bos in te gaan? Dan is dit zeker iets om regelmatig met het hele gezin te doen. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld op zoek te gaan naar eikels, kastanjes en allerlei andere leuke dingen die je in de natuur tegenkomt. Niet alleen ontzettend leuk, maar ook nog eens educatief ook.

Zo kun je er bijvoorbeeld een mooie herfsttafel van maken, maar is een ‘spin’ met prikkers en kastanjes natuurlijk ook ontzettend leuk. Toch hebben we nog wel een aantal tips voor je, aangezien er wel een paar dingen zijn om rekening mee te houden. Los van het feit dat een paar goede schoenen wel zo verstandig is, zijn er nog genoeg dingen waar de meeste ouders niet meteen aan denken.

Kies een geschikt bos

De meesten hebben wel een bos in de buurt, maar is dit bos ook wel geschikt? Je hebt er niets aan wanneer je met de kinderen naar een bos gaat wat niet goed begaanbaar is of juist heel erg klein is. Kijk daarom dus vooraf even goed of er voldoende ruimte in het bos is en of er looppaden zijn waarover jullie op een normale manier een boswandeling kunnen maken met het gezin. Ook een plek om te zitten is geen overbodige luxe, zodat jullie ook even kunnen genieten van een kop koffie of voor de kids een pakje drinken. Handig is dan wel om als moeder een crossbody bag mee te nemen voor de sleutels en telefoon en een goede rugzak mee te nemen voor bijvoorbeeld alle lekkernijen die jullie mee willen nemen.

Neem wat lekkers mee

Hoe leuk is het om niet alleen een stevige wandeling te maken en allerlei dingen mee te nemen voor het maken van jullie eigen herfsttafel, maar ook wat lekkers te smikkelen. Tijdens een flinke wandeling is het namelijk helemaal niet gek dat er een moment komt dat jullie wel trek hebben in wat lekkers. Hoe leuk is het dan om met het hele gezin aan een picknicktafeltje in het bos te gaan zitten en daar bijvoorbeeld jullie boterham op te eten? Het is alleen wel aan te raden alles vooraf alvast te maken. Niet ieder bos heeft namelijk de mogelijkheid ergens te kunnen zitten waarbij je ook de beschikking hebt over een tafeltje. Zo kun je de weekendtas alvast thuis vullen met allerlei handige en lekkere dingen en hoef je het alleen nog maar op te eten samen.

Maak er een speurtocht van

Kinderen vinden het een stuk leuker als een bepaald uitje ook een doel heeft. Hoe leuk is het dan om van jullie uitje een speurtocht te maken? Schrijf vooraf thuis alvast op wat jullie allemaal willen zoeken en maak er een wedstrijdje van wie als eerste iets heeft gevonden. Dit zal er niet alleen voor zorgen dat de kids het een stuk leuker vinden, maar je als ouders ook direct zorgt voor een educatief karakter.

Plaats een reactie