Dieren Tekenen in stappen [16 Voorbeelden]

Vind je het leuk om een dier te tekenen, maar heb je even geen inspiratie, dan zit je hier op de juiste plek. We hebben een aantal leuke voorbeelden met uitleg voor je verzameld. Kies het dier van je voorkeur en ga aan de slag. 

Mijn 5 Beste Tips Voor het Tekenen van Dieren (beginners en Gevorderden) [VIDEO]

Mijn 5 BESTE tips voor het tekenen van DIEREN (beginners en gevorderden)

Dieren tekenen is ontzettend leuk en een mooie uitdaging voor iedere kunstenaar. In deze video deel ik 5 van mijn beste tips voor … Lees alles

Het tekenen van dieren is af en toe best een uitdaging, zeker als je het dier zo realistisch mogelijk wil tekenen. Het begint eigenlijk allemaal met het maken van een skelet dat de juiste verhoudingen heeft. Om dit goed te tekenen kun je foto´s bestuderen van het dier dat je wil namaken en een paar snelle schetsen maken.

Kijk goed naar de verhoudingen, het is belangrijk om dit goed op papier te hebben voordat je begint met het inkleuren van het dier want vanaf dat moment kun je het niet meer aanpassen. Wil je alleen de kop of het hoofd van een dier tekenen dan kun je het beste beginnen met de ogen. 

16+ Prachtige Dieren Tekeningen

1. Dieren Tekening Stappenplan

In deze blog-artikel vind je een stappenplan voor het tekenen van dieren. Hieronder vind je een aantal tips om je tekenstijl op te pakken. Laat je inspireren door ons voorbeeld en begin meteen! 1. Schilderen Begin altijd met het primaire doelwit: het dierenpaar. Dit is de belangrijkste persoon in het geheel en verdient daarom een behoorlijk figuur. Je kunt hierbij helpen door afbeeldingen van dierbare familieleden mee te nemen als inspiratie. Naast het dierenpaar kan je ook andere personages terugvinden in de tekening, zoals buren, voerlieden of mensen uit de buurt. Kies altijd een centrale plaats en concentreer je op die plek in elke tekening. 2. Teken bewegingen Elke dier is anders en zijn bewegingen zijn uniek. In elke situatie moet je dan ook oppassen dat er niet overal sprake is van eenzelfde beweging

2. Dieren Leren Tekenen Gratis Online

Wil je graag dieren tekenen? Dan is er nu een goede mogelijkheid om dat gratis te kunnen doen. Op dit moment kan je gratis tekenen op de website van DierenLeren.nl. Hier vind je alle informatie over het gratis tekenen en hoe het werkt. Je kunt ook lesgeven aan je dieren of hen als model gebruiken voor jouw tekeningen.

3. Dieren Schets Uitleg

Wie kan dieren tekenen? Dieren tekenen is een relatief nieuw vak en wordt vaak beschouwd als iets dat je alleen kan doen als je een goede artistische draaiknop hebt. Maar waarom is dieren tekenen eigenlijk erg leuk? Hieronder zal ik uitleggen wat de belangrijkste reden is. 1. Je kunt beter met dieren communiceren Er zijn ongetwijfeld weinig mensen die aannemen dat het mogelijk is om met andere levende wezens zoals dieren te communiceren, maar dit is juist het voordeel van dieren tekenen. Door je hand op hun huid te leggen of ze aan te kijken, voel je meer verbondenheid met hen dan met andere mensen. Dit geeft je de mogelijkheid om meer over hen na te denken en er samen over na te spreken.

4. Illustratie Dieren door Shattie

Shattie is een illustrator die zijn kennis met dieren teruggeeft in zijn werk. Zoals bijvoorbeeld in zijn illustration Dieren tekenen. Hieronder vind je een paar van zijn bekende illustraties.

5. Kleine Baby Giraffe

Kleine baby giraffe Wil je graag weten hoe je een klein baby giraffe kan tekenen? Dan is dit de blogartikel waar je naar op zoek bent! Je kunt hieronder alle informatie vinden over het tekenen van baby giraffes, tips voor het maken van een origineel tekening en nog veel meer. Ook vind je hier een aantal leuke baby giraffe tekeningen die je zelf kan maken. Alles wat je nodig hebt om een goede tekening van een baby giraffe te maken, ben je hier aan het juiste adres!

6. Plaatje Dieren door Threa Paulusma

“Kleine dieren laten zien wat ze voelen” is de titel van het nieuwe plaatje waarmee Threa Paulusma haar lezers plezier wil doen. Ze gebruikt hierdie plaatje om te illustreren wat dieren voelen bij verschillende situaties. Zoals bij het horen van een vogel, of wanneer ze worden aangeraakt. Maar Threa Paulusma brengt ook andere onderwerpen naar voren, zoals de angst voor andere dieren of de frustratie over het weglopen. Haar plaatje is heel knap gemaakt en is verkrijgbaar in prints van 36×24 cm én 24×36 cm. Threa Paulusma’s new picture “What Animals Feel” is the title of this post. She uses this picture to illustrate what animals feel in different situations. For example, when they hear a bird, or when someone touches them. But Threa Paulusma also brings other topics to light, like the fear of other animals or the frustration over running away. Her picture is very beautiful and can be bought in prints of 36×24 cm and 36×36 cm.

7. Tekenen Roodborstje

Roodborstjes tekenen Wie wil er niet eens een klein Roodborstje tekenen? Roodborsten zijn mooi, grappig en uniek. Het is heel gemakkelijk om je creatieve kant met tekenen aan de gang te laten. Je hoeft alleen maar een paar regels op een vel papier te schrijven. Hieronder vind je wat tips voor het tekenen van een Roodborstje. Tip 1: Schrijf altijd in het midden van het vel papier een cirkel of rechthoekje. Dit is het hoofd van de Roodborstje. Tip 2: Schrijf de ogen van de Roodborstje op het rechthoekige puntje. Dit zijn de sterren die aan de zijkant van het hoofd staan. Tip 3: Geef elke vleugel van het Roodborstje een andere kleur dan het hoofd. Doe dit door dikkere patronen aan te brengen aan de onderkant ervan. Zo kun je er verschillende

8. Set van Dieren Doodle Geïsoleerd

Met deze Premium Vector kun je je projecten een leuk dieren tintje geven! Het setje bevat verschillende dieren zoals een giraf, een konijn, een kat en nog veel meer. Download het gratis op Freepik en geef je ontwerp een schattig tintje!

9. Illustratie Dieren Tutorial

Illustratie Dieren Tutorial Wil jij ook graag dieren tekenen? of wil je weten hoe je ze kunt tekenen? In dit artikel vind je een aantal illustraties van dieren die je kunt tekenen. Er zijn verschillende manieren om dieren te tekenen, zoals met pen en papier of op een computer. Kijk hieronder wat jij kunt doen om deze illustraties te maken! Opstelplaat: Het begin van het tekenen van een diere 1. Begin met een heel vaag beeld in goud, zwart of wit. Dit beeld kan bijvoorbeeld een vis of een haas zijn. Doe dit beeld zo groot mogelijk, want je wilt het later weer kleiner maken. 2. Schilder nu de vorm van het dier naar wens in en laat het losjes liggen, zoals in het volgende beeld: 3. Ga nu verder met andere elementen van het dier, zoals de ogen, de snuit of het poepje. Laat alles losjes liggen en

10. Blauwe Reiger Print

. Ik heb deze prachtige blauwe reiger tekening tijdens mijn 2018 Drawing a Day Challenge gemaakt. De 5×7 print is centraal geplaatst op een 8×10 stuk papier, zodat hij zonder mat kan worden ingelijst. De 8×10 print is perfect voor een eenvoudig ingelijst stuk of met een mat voor een groter effect. Alle prints zijn met de hand ondertekend en op zuurvrij katoenen rag papier geprint. Ze zijn beschermd met een speciale lak voor extra UV, water- en krasschadebescherming. Elke print wordt ondersteund door een achterplaat en verpakt in een zuurvrije zak. Bezoek mijn Etsy winkel voor meer prints en neem gerust contact met me op als je vragen hebt.

11. Gratis en Gemakkelijke Dierenschets Informatie en Ideeën

Met deze tutorials kun je verschillende dieren stap voor stap leren te tekenen. Ideaal voor alle kunstliefhebbers. Er staan 40 eenvoudig uitgelegde ideeën voor het tekenen van dieren klaar voor jou om te proberen!

12. Concept Ontwerpschetsen

Dieren tekenen: conceptontwerpschetsen In deze blogpost vind je een aantal conceptontwerpschetsen van dieren. Je kunt ze gebruiken om na te denken over wat je graag wil tekenen of om inspiratie op te doen voor je eigen dieren tekeningen.

13. Dieren Plaatje door Kiran

Kiran draagt dieren plaatjes op zijn website en blog, om kinderen te inspireren om dieren te tekenen. Hieronder vind je een aantal van zijn favoriete plaatjes. Dit is een kleine ram met rode ogen en bruine vleugels. Hij heeft een vrolijk gezichtje en draagt een pet met een blauwe knop. Deze ram was gemaakt door Kiran zelf. Dit is een klein hondje dat zachtelijk glimlacht. Het heeft rode ogen, bruine pootjes en blond haar. Het heeft een roze sjaal om en draagt een roze ballon in de hand. Ook dit hondje was gemaakt door Kiran zelf. Dit is een mooi paard dat grazig loopt op het land, in de herfstige takken van de bomen. Het paard heeft donkere ogen, grijze mane en witte schouders en pootjes. Hierdoor is het ideaal voor kinderen die nog niet zo goed in de details kunnen

14. Schetsen

Schetsen is een van de meest voorkomende taalgebruiken bij dieren. Het doel van schetsen is steeds weer anders, maar vaak gaat het om communicatie of om het verwerken van gedachten. In dit artikel zullen we een aantal schetsen over elkaar gaan leggen. We kijken naar wat het doel van schetsen kan zijn en hoe dieren dat doen. Ook zien we wat andere dieren met schetsen doen.

15. Dieren Leren Tekenen Uitleg

Dieren tekenen uitleg Wie weet heeft u wel eens een leuke dierentekening van je vriendin of familie gezien. Tegenwoordig is het even normaal om te tekenen met dieren, want ze zijn leuk, origineel en makkelijk te motiveren. In dit artikel vertellen we alles over dieren tekenen. Wat is er zo special aan dieren tekenen? Volgens onderzoekers is het feit dat je met dieren kunt tekenen omdat ze bijna leven op afstand van ons veel beter tot ons spreken dan personages uit de middeleeuwen of verhalen in boeken. Dieren zijn echt! En dat maakt ze extra geschikt om creatieve tekenserieën mee op potje te zetten. Daarnaast is het ook erg leuk om met andere mensen in contact te komen door hun creatieve talenten uit te voeren. Hoe kan ik beginnen met dieren tekenen? Begin bij het begin! Doe eerst wat voor jezelf wat creatief en orig

16. Baby Vos

Als mamma of papa van een baby Vos zijn, is het belangrijk dat ze voldoende tekenen kunnen vertonen. Hieronder vind je een aantal van de meest voorkomende tekenen die baby Vosjes gebruiken. 1. Baby Vosjes kunnen op hun rug liggen en de vingers van beide handen tot aan de knokkels uitstrekken. Dit is een symbolische houding die beduidt: “ik ben kalm en rustig”. 2. Baby Vosjes kan ook met hun armen wijzen naar iets dat ze graag willen zien ofgenieten. Dit symbool staat voor: “ik wil het!”. 3. Baby Vosjes vinden heerlijk speelgoed met vliegspetten, ballonnen of schoenzolen. Ze maken vaak bewegingloos figuren en zeggen dan vaak: “Ik ben een poppetje!” of “Ik ben een schildpad!”. Dat betekent letterlijk “ik ben zoontje van de schildpad”. 4. Baby Vosjes willen vaak door

Plaats een reactie