Bloem van vliegers / sneeuwklokje / tulpen en een vaas /

Klik boven op dat geen wat jij wilt knutselen of
wandel door deze pagina dmv de schuifbalken, 
snel terug naar hier, klik dan op de icoon onder de werkjes.


Bloem van vliegers:
Wat heb je nodig: 1 tekenvel, 4 oranje vouwblaadjes, 4 groene vouwblaadjes (of een kleur die jij mooi vind), plaksel, plakfiguren, stift of potlood.

Maak van alle vouwblaadjes "vliegers". Door eerst het vouwblaadje de schuine vouw te vouwen, open het vouwblaadje en vouw alle punten naar binnen op de zojuist gemaakte vouw. Plak de naar binnen gevouwen stukjes vast met wat lijm. En plak de vliegers op het tekenvel, zoals hiernaast op het voorbeeld (klik op het voorbeeld om deze groter te zien)
Versier de bloem met plakfiguren of eventueel glitters. En teken de stengel en blaadjes erbij.

 

 

 

Sneeuwklokje vouwen:
Wat heb je nodig: Wit vouwblaadje, groen papier, lijm, schaar.

Dit is een moeilijk vouwwerkje, die je niet zomaar snel uit kunt leggen, daarom klik je op het voorbeeld rechts, zodat je beter kunt zien hoe je moet vouwen. Ook kun je hem dan uitprinten.

Heb je de bloem klaar, knip je een steel, blaadjes en een rondje uit het groene papier. Neem een stuk papier waar je je bloem op wilt plakken. Plak eerst het groene rondje op de kleine punt (zie voorbeeld links). Plak de steel op het papier, daarna de bloem en de blaadjes.

Je kunt natuurlijk ook meerdere bloemen maken en een mooi boeket maken.

 

 

Tulpen en een vaas vouwen:
Wat heb je nodig: 3 kleine vouwblaadjes van verschillende kleuren en 1 groter vouwblaadje voor de vaas, lijm, schaar, viltstift of kleurpotloden.

De tulpen: Vouw de schuine vouw, doe hem open en knip het blaadje op de vouw door, nu heb je 2 driehoeken waar je 2 tulpen van kunt vouwen. Vouw de onderste punten schuin omhoog en plak deze vast. (Zie afbeelding). Doe dit ook met de andere vouwblaadjes.

De vaas, deze is erg moeilijk, vraag gerust om hulp, als je er zelf niet uitkomt. 
Vouw het blaadje in 16 vierkantjes (fig. 1), figuur weer open maken, keer het vouwblaadje om en vouw het schuine kruis en weer open maken. Vouw daarna de vier hoeken naar het midden (fig. 2) en vouw weer open. En keer het vouwblaadje om. Vouw de twee buitenste rijen naar binnen, je krijgt dan een soort kast. Vouw de bovenste helft open, de beide punten zijwaarts trekken en op de streepjeslijn (fig. 3), die al voor gevouwen waren, plat neervouwen, zo ook de onderste helft (zie fig. 4). Keer het vouwsel om en vouw het kleine schuine kruis het vouwwerk meenemen en je hebt de vaas (fig. 6)
De vaas zal misschien niet in één keer lukken, blijven oefenen het is de moeite waard.
Plak de punten onderaan iets vast met wat lijm en plak de vaas onder aan het papier, plak de bloemen op en kleur er stengels en blaadjes bij.

 

 

 

 

Terug naar het overzicht van vouwen