Kleurplaten carnaval / Bril / Maskers / Kronen / Confetti /
Verkleedtips / nog meer maskers / indianentooi /

 


Hier zijn we dan op verzoek van jullie, hebben wij nu ook een speciale carnavals pagina, vol met knutselwerkjes, kleurplaten of andere ideen over carnaval. Wandel door deze pagina met de schuifbalk links of kies versnelt wat je leuk vind hierboven. Om weer hier te komen, klik dan op het icoontje

Wij wensen je een leuk carnavalsfeest en veel knutselplezier.

 

Kleurplaten carnaval:
Hieronder een paar kleurplaten, klik erop en je ziet de kleurplaat op ware grote, klik dan op je rechter muisknop, zodat je opslaan als... of kies voor direct uitprinten. Om hier terug te komen, klik je op "Vorige" links in de internetbalk. 

    

     

     

   

 

 

 

Bril maken:
Wat heb je nodig:
Stevig gekleurd A-4 karton, plakkertjes, schaar of prikpen, lijm.

Klik hier om een voorbeeld uit te printen voor de omtrek van de bril. Knip de mal uit en neem de omtrek over op gekleurd karton (als je donker karton gebruikt, neem dan een wit potlood voor het omtrekken). Versier de bril met plakkertjes of glitterlijm. Buig de pootjes van de bril naar binnen en je kunt de bril opzetten.

 

 

 

Maskers maken:

Wat heb je nodig: printer, verschillende kleuren buigzaam karton, wat verf, kwast, elastiek, schaar, schmink, voor de prinses een glitterlijmpen, wat tule. Hieronder staan de namen van de maskers, die je uit kunt printen, op ware grote, klik erop en print het masker uit of sla het bestand op.

Berenmasker    Clownsmasker    Prinsessenmasker    Tijgermasker

Versier de maskers zoals je op de foto kunt zien en schmink je eventueel, voor de prinses plak je tule aan de onderkant van het masker vast, die je eventueel nog kunt versieren met sterretjes. Voor de tijger kun je het masker verven en je gezicht schminken. Voor de clown en de beer gebruik je andere kleuren karton of verf de verschillende onderdelen. Maak de gaatjes in het masker op de aangegeven plaats en doe er een elastiekje aanvast.

 

 

 

Allerlei kronen:  
Klik op n van de afbeeldingen en print deze uit, je kunt kiezen uit gekleurde kroontjes of witte, die je zelf kunt kleuren. Knip de kronen en banden uit en plak de stroken aan weerzijden van de kroon vast, pas de kroon op je hoofd en plak hem op de juiste breedte van je hoofd vast.
Klik op de afbeeldingen om deze op ware grote te zien en uit te printen

    

 

 

 

 

Confetti:  
Wat heb je nodig: Allerlei gekleurd papier, perforator. 
Leg een paar verschillende kleuren papier op elkaar en maak hier gaatjes in met de perforator. Dit doe je heel vaak, wanneer het opvangbakje van de perforator vol is, doe je de confetti in een bakje en ga je verder om nog meer confetti te maken.

 

 

 

Verkleedtips:
Bij carnaval kom je al gauw uit op een mooie verkleedpartij, dat het niet duur hoeft te zijn, blijkt uit onderstaande tips:

 

 

 

Nog meer maskers:
Hieronder zie je nog 4 maskers, die je allemaal kunt maken. Klik op de afbeelding om hem op ware grote te zien en print ze uit op stevig papier, kleur ze in zoals jij ze mooi vind, knip de gaten rond de ogen uit en prik gaatjes in de daarvoor aangegeven rondjes op het masker, bevestig daar een elastiekje aan en het feest kan beginnen.

     

     

 

 

 

 

Indianentooi:
Wat heb je nodig: Stoken karton, en stukjes gekleurd karton, plakfiguurtjes, schaar, plaksel,  nietmachine, echte veren, eventueel wat schmink voor de indianenstrepen op je gezicht.

Knip van de gekleurde stukje karton veren, door deze ovaal te knippen, je kunt ze nog mooier maken door aan beide kanten schuin naar beneden in te knippen, let op laat in het midden tenminste 1 cm over, anders scheuren de veerdeeltjes snel af.
Niet de veren aan de strook karton. Nu kun je beginnen om de strook verder te versieren met bijv. echte veren en plakfiguren. Ook de Pas de strook om je hoofd heen en houd hem stevig vast, haal hem voorzichtig van je hoofd en niet de strook vast. Ook kun je de zijstroken versieren met veren en plakfiguren, niet deze weer vast aan de tooi. Je indianentooi is klaar. Nu kun je eventueel nog mooie indianenstrepen op je gezicht schminken.